Tajska pasta z ciecierzycy z masłem orzechowym i sosem słodkim chili (3 składniki)

Kiedyś w knajpie z azjatyckim jedzeniem natknęłam się na tajski sos - mieszankę sosu słodkiego chili i solonego masła orzechowego i od tamtego momentu ten smak chodzi za mną non stop. Pewnego dnia przeszło mi przez myśl połączenie tych dwóch składników z pastą ciecierzycową - tak dużo czasu spędzam na myśleniu o blogu, że przepisy spontanicznie pojawiające się przy wieszaniu prania czy podczas spaceru to zupełna normalka :D No i jest, spontanicznie ukręcona pasta, pyszna, kremowa, słono-słodka. Wyjątkowy smak, którego po prostu trzeba spróbować :)


kalorie i makroskładniki dla 1 łyżki 
Składniki:
 składniki na ok. 12 łyżek pasty
► ciecierzyca [400 g / 1 puszka]
masło orzechowe [40 g / 2 łyżki]
► sos słodki chili [30 g / 2 łyżki]

 Przygotowanie:
  1. Zblendować i zajadać!

Smacznego!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.445220809009177.1073741832.361368020727790&type=3

Etykiety: , ,