Ten banalnie prosty sposób na łososia to idealne małe oszustwo dla Waszych gości, którzy na bank będą myśleli, że spędziliście godziny nad przygotowywaniem wykwintnego dania. Będziecie mogli z dumą oznajmić, że obrzuciliście go tylko musztardą ze słoika i nie macie pojęcia jakim cudem wyszedł jak prosto z wypasionej restauracji :)
kalorie i makroskładniki dla 1 porcji
Składniki:
składniki na 2 porcje
► filet z łososia [ok. 200 g]
► musztarda francuska [3 łyżeczki]
► miód [1 łyżeczka]
Przygotowanie:
- Łososia osuszyć ręcznikiem papierowym i położyć skórą do dołu.
- Zmieszać musztardę z miodem i polać obficie filety.
- Tak przygotowaną rybę położyć na blaszce wyłożonej papierem bądź w odkrytym naczyniu żaroodpornym.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut.
Smacznego!