Te bezglutenowe, bezmączne ciasteczka niejednokrotnie zostały nazwane najlepszymi na świecie przez osoby, które ich próbowały. Są niesamowicie delikatne, mięciutkie, wręcz rozpadają się w ustach, a połączenie słonawego masła orzechowego z cukrem daje idealnie wyważoną mieszankę smaków. Można je dodatkowo posypać kawałkami czekolady, wtedy są po prostu obłędne!
Składniki:
składniki na 15 ciasteczek
► masło orzechowe [250 g / 1 szklanka]
► cukier trzcinowy [175 g / 3/4 szklanki]
► jajko [1 sztuka]
Przygotowanie:
- Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania gładkiej masy.
- Formować kulki z mniej więcej łyżki ciasta. Z masy powinno wyjść ok. 15 kuleczek.
- Rozłożyć kuleczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdą rozpłaszczyć dłonią. Opcjonalnie można
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 min, przestudzić na kratce przed podaniem.
Smacznego!
Etykiety: 3 skladniki, bez glutenu, bez nabialu, ciasteczka, cukier, fit slodycze, jajka, maslo orzechowe, wegetarianskie