Nareszcie! Kolejna odsłona domowej zupki chińskiej - tym razem powinnam napisać włoskiej. Miałam kilka podejść do pomidorowej, aż w końcu wyszła przepyszna: gęsta, głęboka w smaku, sycąca. Idealna na jesienne dni, kiedy w pracy macie tylko czajnik. A wszystko bez prochu i chemii. Dajcie znać czy smakowało!
Składniki:
składniki na 1 kubek
► domowa kostka rosołowa [1 łyżka]
► passata pomidorowa [6 łyżek]
► olej z suszonych pomidorów [1 łyżka]
► suszone pomidory pokrojone w kostkę [2-3 sztuki] (opcjonalnie)
► mąka kukurydziana [1 łyżeczka]
► cienki makaron ryżowy [ile zmieści się w pojemniku :)]
Dodatkowo:
► ulubione przyprawy (u mnie 1/2 łyżeczki bazylii i oregano)
Przygotowanie:
- Na spód opakowania dodać mokre składniki i przyprawy, następnie
warzywa i resztę wypełnić makaronem ryżowym i posypać dodatkami,
Zakręcić pojemnik szczelnie (jeśli będzie zabierany np. do pracy).
- Zalać wrzątkiem do zakrycia składników, przykryć na 5 minut i podawać :)
Smacznego!
Etykiety: 6 skladnikow, bez glutenu, bez jajek, bez nabialu, kuchnie swiata, maka kukurydziana, makaron ryzowy, passata pomidorowa, suszone pomidory, weganskie, wegetarianskie, zupy