Propozycja dla wielbicieli białej czekolady. Gotowy napój jest zaskakująco podobny do smaku rafaello - kremowy, słodki, lekkim aromatem kokosa i migdałów. Idealny pomysł na prezent bo - nie oszukujmy się - kto nie lubi tych kultowych kuleczek :)
Składniki
► mleko [1/2 szklanki]
► mleko kokosowe [1/2 szklanki]
► biała czekolada [30-40 g / 2-3 paski]
► aromat migdałowy [1 kropelka]
► bita śmietana i płatki migdałowe lu wiórki koksowe do dekoracji
Jak zrobić z tego prezent?
- Znaleźć świetny, świąteczny kubek.
- Posiekaną czekoladę przełożyć do małego woreczka. Przygotować aromat migdałowy i mały kartonik mleka kokosowego.
- Przepisać przepis na ozdobny papier, zwinąć go w rulonik, przewiązać wstążeczką i umieścić w kubku razem ze składnikami.
- Zapakować i obdarować :)
Przygotowanie
- Przelać mleko i mleko kokosowe do rondelka. Dodać czekoladę i podgrzewać na małym ogniu aż do rozpuszczenia.
- Pod koniec dodać kropelkę aromatu i przelać do kubka.
- Podawać z dużą ilością bitej śmietany, płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi
Smacznego!
Etykiety: 5 skladnikow, bez glutenu, bez jajek, boze narodzenie, czekolada biala, desery, mleczko kokosowe, mleko, napoje, smietanka 36%, wegetarianskie