Dosłownie rozpływające się w ustach, delikatne, bardzo słodkie, z wyraźną nutą miodu. Idealne na prezent walentynkowy, imprezę albo godne zastępstwo klasycznych bombonierek. Bajeczne do kawy, czy popołudniowej herbaty, robi się je ekspresowo, a wszystkie składniki pewnie i tak już macie w kuchni. Nie ma co dłużej myśleć :)
* kalorie i makroskładniki dla 1 sztuki
Składniki
Składniki na 10 czekoladek
► olej kokosowy [30 g / 3 łyżki]
► miód [2 łyżki/ 50 g]
► kakao ciemne [15 g / 3 łyżki]
Przygotowanie
- Olej rozpuścić z miodem w garnuszku lub mikrofali.
- Dodać kakao i mieszać energicznie do uzyskania gładkiej masy.
- Przelać do silikonowych foremek i wstawić do zamrażarki do momentu stężenia (15-20 minut).
- Zajadać lub obdarować!
Smacznego!
Etykiety: 3 skladniki, bez cukru, bez glutenu, bez jajek, bez nabialu, fit slodycze, kakao ciemne, miód, olej kokosowy, pralinki, wegetarianskie, Wilcza Szkoła Gotowania