Spaghetti z pomidorowym sosem to chyba pewniak w każdym domu. Jeśli znudziliście się już klasyczną wersją, polecam wymienić mięso na... aromatyczne orzechy włoskie o kuszącym zapachu wędzonki! Do tego masa ziół, gęsty, pomidorowy sos, makaron obowiązkowo al dente no i solidna szczypta płatków drożdżowych lub parmezanu z kruszonych migdałów.
Składniki
Składniki na 4 porcje
► makaron spaghetti [300 g]
► mięso mielone z orzechów [100 g]
► passata pomidorowa [400 g]
Dodatkowo
► bazylia [1 łyżeczka]
► oregano [1 łyżeczka]
► czosnek granulowany [1 łyżeczka]
► sól [1 łyżeczka]
► świeżo mielony pieprz [do smaku]
Przygotowanie
- Passatę przelać na patelnię, doprawić ziołami i przyprawami i redukować na małym ogniu przez ok 15 minut.
- Po upływie tego czasu dodać uprzednio przygotowane orzechy.
- Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- Podawać wszystko póki gorące.
Smacznego!
Etykiety: bez cukru, bez jajek, bez nabialu, makaron, makarony, orzechy wloskie, passata pomidorowa, weganskie, wegetarianskie