Brownie bez cukru, jajek, masła, oleju, glutenu, czekolady... bez smaku? Nie do końca :)
Te mięciutkie, ciągnące się batoniki zawdzięczają swoją słodycz naturalnym składnikom, są mocno czekoladowe a orzechy laskowe dają przyjemny posmak uwielbianych kremów do smarowania :D Wyciągnięte z lodówki i przybrane świeżymi (najlepiej lekko kwaskowatymi) owocami będą genialną opcją na letnią imprezę, sprawdzą się super jako przekąska na rower czy spacer w górach, a uformowane w kuleczki i obtoczone w wiórkach, słodkim kakao czy w ramach totalnego szaleństwa pokryte polewą czekoladową zamienią się w urocze, przepyszne trufle. Jeden przepis a tyle możliwości :)
kalorie i makroskładniki dla 1 porcji
Składniki
składniki na 10 porcji
► daktyle suszone, bez pestek [300 g]
► orzechy laskowe, zmielone [80 g]
► kakao ciemne [30 g / 1/4 szklanki]
Dodatkowo
► sól [szczypta]
► wrzątek [1/2 szklanki]